Sosyal Medya

Güncel

Kemal Bey, Gülen’in izinde...

Fetullah Gülen’in organize ettiği kaset darbesiyle CHP’nin başına gelen birinin doğru davranma, vatan ve millet için çalışma ihtimali var mı?



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Rusya’nın Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, "Hükümetin darbeden kesin haberi vardı” dedi.

Darbenin baÅŸarısızlıkla sonuçlandığı 16 Temmuz günü Pensilvanya sakini Fetullah Gülen de “Bizim haberimiz yok, bir senaryo” demiÅŸti.

FETÖ’cüler, PKK’lılar ve bu örgütlerin etkisindeki CHP’liler de 15 Temmuz’dan beri, Gülen’in talimatını verdiÄŸi alçak darbe giriÅŸimini “Senaryo, tiyatro” diye niteleyerek CumhurbaÅŸkanı'nı hedef gösteriyorlar.

Gülen’in CHP’nin başına kaset darbesiyle getirdiÄŸi Kemal KılıçdaroÄŸlu da, hava dağılmaya baÅŸlar baÅŸlamaz, "Hükümetin darbeden haberi vardı, efendim” demeye baÅŸladı. KuÅŸkusuz Kemal Bey’in Gülen’den farklı konuÅŸması beklenmiyor; fakat darbeci aÄŸzını bu kadar çabuk kapması kavrayış yeteneÄŸinin parlaklığından olmasa gerek.

Ä°ktidar partisi “Yenikapı ruhu”nun yani ülke menfaatlerinin hatırına CHP’yi gündemine almamaya gayret ediyordu. Buna raÄŸmen olaÄŸanüstü süreçler yaÅŸandığı halde sonuç deÄŸiÅŸmedi, CHP yine ÅŸaşırtmadı.

Anadolu'da “Huylu huyundan vazgeçmez” diye bir deyim var; CHP ve Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun hikâyesini bu deyim gayet isabetle özetliyor.

Fetullah Gülen’in organize ettiÄŸi kaset darbesiyle CHP’nin başına gelen birinin doÄŸru davranma, vatan ve millet için çalışma ihtimali var mı?

Elbette yok.

15 Temmuz darbesinin kamuoyunda yarattığı sert hava dağılmaya yüz tuttuğunda CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu da kendi özlerine geri döndü; Pensilvanya ne diyorsa Kemal Bey ve ekibi de burada aynısını tekrarlamaya başladı.

Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun “Hükümetin darbeden kesin haberi vardı” demesiyle; Fetullah Gülen’in 15 Temmuz için “Senaryo, tiyatro” demesi arasında bir fark yoktur. Darbe baÅŸarılı olsa ülkeyi gasp edecek olanlar, darbe baÅŸarısız kalınca yine hükümeti suçluyorlar. Her iki durumda da hedefte milletin seçtiÄŸi hükümet bulunuyor.

Bunun adına ise “siyaset” diyorlar, “muhalefet etmek” diyorlar.

Oysa "siyaset", gerçeği istedikleri gibi eğip bükmenin, saptırmanın, çarpıtmanın adı olmuş.

CHP’li yazar kadrosu ise Kemal Bey’den daha berbat. Araya bir “FETÖ” lafı sıkıştırdıktan sonra “hükümetin haberi vardı”, “CumhurbaÅŸkanı niye ölmedi” diye bol bol kuÅŸku ve şüphe tohumları serpiÅŸtirilmiÅŸ ifadeleriyle Gülen’in sözlerini tekrar edip duruyorlar.

Gerçek ÅŸu ki; FETÖ, CHP ve PKK/HDP’nin bütün hesapları CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan’ın öldürülmesi yahut tutuklanması üzerineydi. Beklentileri boÅŸa çıkınca anlaşılan hayal kırıklığına uÄŸradılar ve bunun öfkesiyle saldırmaya devam ediyorlar. Ve en önemlisi de baÅŸarısız darbenin ardından gelecek olan tasfiyeyi –engelleyemeyeceklerini bildiklerinden- hiç olmazsa sınırlamaya çabalıyorlar. Saldırganlıklarının nedeni bu.

KURTULUÅž TAYYÄ°Z - AKÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.